Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΡΙΟΚΕΣ με μπισκότα




                     Υλικά
                   -----------
    250 γρ. Μαργαρίνη
    450 γρ. Μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα
3    μεγ. Κουταλιές κακάο
1    φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
600 γρ. κουβερτούρα
4   αυγά
1 βανίλια
   1 ποτήρι άχνη
   500 γρ. καρύδια
   1 κουτ.γλ. κανέλα
   2 -3 κουτ.σούπας αραβοσιτέλαιο

Αν έχουμε βρασμένα κάστανα και μας αρέσει η γεύση τους,
σ'αυτήν την συνταγή αφαιρούμε τα μισά μπισκότα και προσθέτουμε 250 γραμμάρια βρασμένα κάστανα.
Επίσης μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα των υλικών σε μπαλάκια και να τα διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ή ακόμα και με σκέτο κακάο.

       Εκτέλεση

       ------------
Χτυπάμε στο μίξερ τα’αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, το κονιάκ και την βανίλια. Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαργαρίνη λιωμένη, αφού προηγουμένως την αφήσουμε να κρυώσει αρκετά, καθώς και τα μπισκότα αλεσμένα καλά  και τέλος τα καρύδια.
Πλάθουμε το μείγμα και φτιάχνουμε 4 μπαστούνια πάνω σε μεβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και να μπορούν να κόβονται κομμάτια.
Κόβουμε τις καριόκες με πάχος ενός εκατοστού και φτιάχνουμε το γλάσο.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο .


Βουτάμε μια- μια τις καριόκες μέσα στη σοκολάτα και τις αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  .
Τις τοποθετούμε πάλι μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν.

Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και για τα τρουφάκια .
Δεν θα πιστεύει κανείς ότι τα φτιάξατε εσείς .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου