Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Φακές όλων των εποχών

Υλικά
---------
1/2 κιλό φακί
2 κ.σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 φλυτζ. ψιλοκομμένη κόκκινη κολοκύθα
3 ψιλοκομμένα κολοκυθάκια πράσινα
4 μικρά καρόττα
1 μικρή γλυκοπατάτα
1/2 φλ. τσαγιού Κινόα
1/2 φλ. τσαγιού Κεχρί
1 κουτ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κουτ.γλ. κιτρινόριζα
1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
1 κουτ.γλ. σκόνη Μουστάρδας
2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο
3 ώριμες ντοματούλες κομμένες κυβάκια

Εκτέλεση
-------------
Μουλιάζουμε τις φακές μερικές ώρες και τις πλένουμε καλά.
Βάζουμε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και τα σκεπάζουμε με μπόλικο νερό .
Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά κι όταν είναι έτοιμο το φαγητό το αφήνουμε λίγη ώρα στην κατσαρόλα και το σερβίρουμε ρίχνοντας στο πιάτο ελαιόλαδο, μερικούς σπόρους σουσαμιού και ηλιόσπορου.
Η συνταγή είναι της Δέσποινας Μεταξά Μοσχοπούλου κι είναι μιά σούπα αρκετά πηκτή που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές . 'Εχει καταπληκτική γεύση και ποτέ δεν σου φτάνει ένα πιάτο ......Αυτό είναι το μόνο σίγουρο :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου